Tam Kapanma Tedbirleri Kapsamında Poliklinik Hizmetleri
29 Nisan 2021

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğümüz İstatistik, Analiz ve Raporlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı ilgi tarih ve sayılı yazısında Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda tam kapanma dönemine geçildiğinden dolayı, aşağıdaki hususlara riayet edilmesi gerektiğini tarafımıza bildirmiştir.
1-Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması,
2-2. ve 3. basamak sağlık tesisleri poliklinik hizmetlerinde aksamaya mahal vermeyecek şekilde devam edilmesi,
3-MHRS üzerinden açılacak kapasitelerin maksimum düzeyde planlaması sağlanacak olup acil başvuru oranlarının %25’i aşmamasına hassasiyet gösterilmesi hususlarında;
Gereğini rica ederiz.